Ingrediënten
- 150 gr smoeltjes koekjes
- 3 EL gesmolten boter
- 200 gr taart en vlaai fruit naar keuze
- 150 gr monchou
- 1 tl vanille essence
- 200 ml opgeklopte slagroom met suiker
- Rode besjes
- 4 smoeltjes koekjes
- Takjes munt
Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes met een deegroller of keukenmachine. Smelt de boter tot het vloeibaar is geworden en giet bij de koekkruimels. Roer nog even goed door. Dit is je bodem. Verdeel over 4 glaasjes.
Prak de monchou samen met de vanille essence en klopt dit luchtiger. Schep de opgeklopte slagroom erdoorheen.
Optioneel, maar wel handig: gebruik een spuitzak om de helft van de monchou-slagroom te verdelen over de 4 glaasjes.
Verdeel nu het fruit over de 4 glaasjes en spuit hier nu weer monchou-slagroom op.
Net voor het opdienen garneer je elk glaasje met wat rode besjes, een takje munt en een Smoeltje.