Ben jij ouder dan 13 jaar?

Welkom bij Smoeltjes. Omdat we ons met onze marketing niet op kinderen richten, willen we graag zeker weten dat je ouder dan 13 bent.

Nee
Ja

Wel jonger dan 13 jaar en op zoek naar de antwoorden van de verpakking?
Klik hier

Waar kan ik de antwoorden op de Smoeltjes spelletjes terugvinden?

Klik hier om alle alle puzzels en antwoorden te bekijken.

Waar kan ik Smoeltjes koekjes kopen?

Smoeltjes kun je bijna in elke supermarkt in Nederland kopen. Je vindt onze producten ook online bij de verschillende supermarkten met een online webshop of via bol.com.

Hoe kan ik contact opnemen met de Smoeltjes bakkerij?

Bij vragen verwijzen wij je graag naar ons contactformulier zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt.

Waar kan ik meer vinden over de historie van de Smoeltjes bakkerij?

Het is dit jaar feest! Smoeltjes bestaat 25 jaar. Onze unieke koekjes zijn begonnen als speculaasjes in een handige uitdeelverpakking. Inmiddels is het merk Smoeltjes uitgegroeid tot een breed assortiment met tussendoortjes in een uitdeelverpakking. Hellema is sinds 1996 de trotse bedenker van Smoeltjes. En het is dit jaar zelfs dubbel feest! Want 25 jaar Smoeltjes en 160 jaar Hellema. Wil je meer weten over de historie van Hellema (van dorpsbakker tot hypermoderne internationale bakkerij) ga dan naar historiepagina van Hellema.

Hoe gaat de Smoeltjes bakkerij om met sponsoraanvragen?

Regelmatig krijgen wij diverse sponsoraanvragen voor gratis producten of een financiële bijdrage. De Smoeltjes bakkerij heeft hierin de weloverwogen keuze gemaakt om ons te beperken tot het sponsoren van lokale initiatieven en het steunen van de voedselbank. Helaas kunnen wij niet voldoen aan individuele en op zichzelf staande initiatieven.

Is het mogelijk om de Smoeltjes bakkerij te bezoeken?

Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze bakkerij te organiseren. Hygiëne en voedselveiligheid in onze bakkerij zijn van zeer groot belang. Door het frequent toelaten van bezoekers aan onze bakkerij kan dit in het geding komen.

Waar kan ik de allergenen terugvinden op de Smoeltjes verpakking?

Je vindt informatie over allergenen en eventuele sporen op de achterkant van al onze verpakkingen.
Online meer lezen over de allergenen? Bekijk het per product bij ons assortiment.

Wat zijn de ingrediënten en voedingswaarden van Smoeltjes koekjes?

De ingrediënten en voedingswaarden vind je op onze verpakkingen. Ook kun je de ingrediënten en voedingswaarden per product terugvinden bij ons assortiment.

Wat zijn E-nummers en waarom zitten deze in Smoeltjes producten?

Een E-nummer is een kwaliteitskenmerk dat toegekend is door de Europese commissie aan bepaalde hulpstoffen die nodig zijn voor de productie van bijvoorbeeld Smoeltjes-koekjes. E-nummers worden toegekend aan verschillende stoffen. Zo hebben enkele vitamines een E-nummer, maar ook de kleurstoffen uit bieten, worteltjes en stoffen als bijenwas en lecithine hebben een E-nummer. De kleurstoffen die we bij het maken van Smoeltjes koekjes gebruiken hebben een natuurlijke oorsprong. 

Zijn de producten van Smoeltjes ook geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Alle producten van Smoeltjes zijn geschikt voor vegetariërs. Helaas zijn onze producten niet geschikt voor veganisten, vanwege het gebruik van melk(producten) en ei.

Voldoen Smoeltjes aan de voedingskundige criteria?

Smoeltjes voldoen aan alle specifieke voedingskundige criteria en de daaraan voorgestelde portiegrootte voor kinderproducten: het gaat dan om maxima aan de calorische waarde, het verzadigd vetgehalte en de hoeveelheid zout en suikers. Meer over deze voedingskundige criteria kun je terugvinden bij Stichting Reclame Code categorie 6. 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.