Ingrediënten
- 100 gr patentbloem
- 3 gr bakpoeder
- 80 gr kristalsuiker
- 80 gr boter – op kamertemp, niet zacht!
- 1 ei
- 1/2 tl vanille extract
- 3 EL melk
- [optioneel: citroenrasp van een halve citroen]
- 20 gr sprinkles met kleur
- 6 cupcake vormpjes
- 6 smoeltjes – ufo
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
Let op; de boter moet niet helemaal zacht zijn, maar moet je nog kunnen indrukken
zonder dat er een grote deuk ontstaat.
In een mengkom voeg je alle ingrediënten toe (behalve de melk en de vanille essence en de sprinkles) en mix tot je een geheel hebt.
Voeg nu in delen de melk toe samen met de vanille essence.
Als allerlaatste meng je de spinkles door het beslag.
Met een ijscoupe kun je dan de cupcake vormpjes 2/3 afvullen.
Bak af in 20 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
De cupcakes moeten helemaal afgekoeld zijn voor je ze gaat versieren met de botercrème.
Voor de botercrème
125 gr boter koud
100 gr poedersuiker
3 EL room
snuf zout
Snij de boter in blokjes en klop in een kom de boter en poedersuiker luchtig.
Voeg de room er in delen bij tot je een smeuïg geheel hebt. Als laatste een snufje zout.
De botercrème is nu lekker luchtig en kan opgespoten worden.
Wanneer je de cupcakes hebt versierd met de botercrème steek je een ufo koekje erin en strooit er nog wat extra sprinkles overheen.