Ingrediënten
- 100 gr boter
- 130 gr chocolade
- 100 gr suiker
- 1 tl vanille essence
- snufje zout
- 2 eieren
- 50 gr bloem
- 2 zakjes Smoeltjes – spook koekjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Voeg vervolgens de suiker toe tot het zo goed als opgelost is.
Laat even afkoelen. Dit is een belangrijke stap ivm eieren die je gaat toevoegen.
Voeg nu samen met de vanille essence en snufje zout een voor een de eieren toe en mix goed door elkaar tot het helemaal is opgenomen.
Als laatste voeg je de bloem toe in delen tot het helemaal is opgenomen.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin je browniemix.
Bak de brownies af in ongeveer 20 minuten en zorg dat ze nog lekker smeuïg zijn van binnen.
* Deze brownies zijn nog lekkerder als je ze een nachtje in de koelkast laat. Worden ze lekker smeuïg en fudgy van.
** Voor dit recept gebruikten wij een bakblik van 28 x 15 x 5,5 cm.
Voor het oranje toefje slagroom
80 ml slagroom
2 gr klopfix
50 gr poedersuiker
druppeltje oranje kleurvloeistof
Klop de slagroom samen een druppeltje kleurstof met de poedersuiker stijf. Klop of mix niet te lang, want dan wordt het boter.
Garneer nu elk brownie stukje met een toef oranje slagroom en steek er een spookjes koekje in.